Vår spännande historia sträcker sig över nästan 100 år från anrik internatskola till 4-stjärnigt hotell och konferensanläggning. 

1990 förvandlades internatskolan Sigtunaskolan till hotell- och konferensanläggningen Hotell Kristina. De vackra Q-märkta byggnaderna, som är i funkisstil från 30-talet, bär dock fortfarande på många minnen från tiden som fast punkt i tillvaron för de elever som tillbringade stor del av sin tid här. Vår huvudbyggnad ritades av arkitekten Johan Åkerlund, som också ligger bakom Sigtuna Humanistiska Läroverk och Sigtunastiftelsen. 

Ursprungliga detaljer bevarades under den omfattande renoveringen och hotellet är idag inrett i en förstärkt 30-talsdesign med mycket färg och form.

Elevrummen är idag bekväma hotellrum och fina konferenslokaler. Den fristående skolaulan är Hotell Kristinas unika konferens- och festlokal Teatern, med högt i tak och ytor att drömma om för en festarrangör. Restaurangen var en gång i tiden matsal för flera hundra internatelever från årskurs 6 upp till och med gymnasiet. Varje år i maj anordnas klassåterträffar och under en helg är Hotell Kristina åter de så kallade "Föredettingarnas", då man samlas för boende, fesmiddag och mingel hos oss och vi får höra mängder av spännande anekdoter från en svunnen tid.

Namnet Kristina? Det kommer sig av att Drottning Kristina enligt sägen red från sin jaktstuga över kullarna där hotellet är beläget till Wenngarns slott. 

Föredettinghörnan med historik om Sigtuna Skolan

Hotell Kristina idag