Sebastian arbetar i Green Room

HÅLLBARHET

Hotell Kristina har alltid miljön i åtanke och gör vårt bästa för att påverka miljön så lite som möjligt. Vi arbetar aktivt för att minska miljöbelastningen och för att främja miljövänliga åtgärder. Lika viktigt är det för oss att ta hand om våra gäster, medarbetare, leverantörer och medmänniskor i samhället. Vi arbetar aktivt för en hållbar utveckling, genom att ta socialt ansvar och genomsyras av miljömedvetenhet.

Tobias Strömberg Kökschef och Vice VD på Hotell Kristina

KRAV-CERTIFIERAT

Det är över 20 år sedan vi började jobba med ekologiska och närproducerade råvaror. Vi är som en av få konferensanläggningar KRAV-certifierade i brons-kategorin, vilket innebär att över 30 % av det du äter i vår restaurang är ekologiskt eller MSC-märkt och av det SKA över 20 % vara KRAV-märkt. 

- Vi vill servera våra gäster råvaror som vi är stolta över. Vi vill inte att våra gäster och vår personal ska äta besprutad mat, vi vill vara säkra på att det kött som serveras är från djur som hanteras med omtanke och respekt. Vi värnar också om haven och serverar enbart MSC-märkt viltfångad fisk, säger Tobias Strömberg, Kökschef och Vice VD.

Läs mer på Krav.se 

KRAV-märkta konferensanläggningar

SVANEN-MÄRKT

Hotell Kristina är SVANEN-märkt sedan 2010. Vi samarbetar med ett Svanen-märkt tvätteri och undviker ej hållbara rengöringsprodukter och engångsprodukter. Konferensblock, pennor och övriga trycksaker är miljömärkta. Vi använder enbart grön el, i en av våra byggnader har vi installerat bergvärme 2019 och våra gäster kan ladda sin elbil hos oss vid flera laddstationer.

Du kan läsa mer om att vara SVANEN-märkt på Svanen.se

SVANEN-märkta Hotell Kristina
Beställ en god öl i Kristinas bar

DRYCKESFILOSOFI 

Vi serverar enbart vatten från tapp och 10000-tals koppar Fairtrade-märkt kaffe och te varje år. Det gör skillnad!

Vår bar och restaurang bjuder på ett spännande sortiment, där vi valt att erbjuda främst sprit från Sverige. Nu finns så många duktiga producenter! Våra favoritdrinkar blandas såklart på gin från lokala First Distillery i Sigtuna. Föredrar du alkoholfritt finns mycket gott, som läsk från svenska Törst, en riktigt god äppelmust eller alkoholfritt öl eller vin. Välj en öl från Trainstation Brewery i Knivsta, ekologiska Mellerud på tapp eller Gotlandsbryggeriets Pale Ale. Rött, vitt, rosé eller bubblor köps in från vinhus som jobbar hållbart - ofta med ekologisk märkning - producerat i Europa. 

Vad är du sugen på?

 

Vi odlar på Gården Hotell Kristina

EGEN BIKUPA

 

Vi har egen bikupa. Sigtuna har fått ett nytt rekordtillskott av besökare. Som Sveriges fjärde största hotell- och konferensdestination checkar nu besöksnäringen in ytterligare 300 000 nya bi-gäster i våra 12 bikupor fördelade på 10 aktörer, varav Hotell Kristina är en. Varje år ger den 25-30 kg honung som du får till ditt fairtrade-märkta te hos oss.

Tillsammans med det lokala företaget Biman skapas nu en rikare flora och lokalt producerad honung, som du kan njuta av i ditt te hos oss.

Sommardessert på Hotell Kristina

MATSVINN

 

Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet, genom att bordsservera både våra luncher och middagar och därmed få större kontroll över inköpsmängd. Vi ber också dig som är vår gäst meddela oss om eventuell specialkost senast en vecka före ankomst, så vi förbereder rätt mat från start till dig.

Fyra gånger per år kontrollvägs matsvinnet under en vecka, för att vi ska ha vetskap om att vi jobbar rätt. Vår miljögrupp arbetar löpande med bland annat denna fråga.