Sebastian arbetar i Green Room

HÅLLBARHET

Hotell Kristina har alltid miljön i åtanke och gör vårt bästa för att påverka miljön så lite som möjligt. Vi arbetar aktivt för att minska miljöbelastningen och för att främja miljövänliga åtgärder. Lika viktigt är det för oss att ta hand om våra gäster, medarbetare, leverantörer och medmänniskor i samhället. Vi arbetar aktivt för en hållbar utveckling, genom att ta socialt ansvar och genomsyras av miljömedvetenhet.

Tobias Strömberg Kökschef och Vice VD på Hotell Kristina

KRAV-CERTIFIERAT

Det är över 20 år sedan vi började jobba med ekologiska och närproducerade råvaror. Vi är som en av få konferensanläggningar KRAV-certifierade i brons-kategorin, vilket innebär att över 30 % av det du äter i vår restaurang är ekologiskt eller MSC-märkt och av det SKA över 20 % vara KRAV-märkt. 

- Vi vill servera våra gäster råvaror som vi är stolta över. Vi vill inte att våra gäster och vår personal ska äta besprutad mat, vi vill vara säkra på att det kött som serveras är från djur som hanteras med omtanke och respekt. Vi värnar också om haven och har bara MSC-märkt fisk på menyn, säger Tobias Strömberg, Kökschef och Vice VD.

Läs mer på Krav.se 

KRAV-märkta konferensanläggningar

SVANEN-MÄRKT

Hotell Kristina är SVANEN-märkt sedan 2010. Vi samarbetar med ett Svanen-märkt tvätteri och undviker ej hållbara rengöringsprodukter och engångsprodukter. Konferensblock, pennor och övriga trycksaker är miljömärkta. Vi använder enbart grön el, i en av våra byggnader har vi installerat bergvärme 2019 och våra gäster kan ladda sin elbil hos oss vid flera laddstationer.

Du kan läsa mer om att vara SVANEN-märkt på Svanen.se

SVANEN-märkta Hotell Kristina
Ta stigen 250 meter ner till Sigtuna stad

HÅLLBAR DESTINATION

Sedan 2009 har besöksnäringen i Sigtuna arbetat med hållbar utveckling utifrån en gemensam vision – att tillsammans göra skillnad. Som Sveriges fjärde största hotelldestination och hemkommun till Sveriges främsta flygplats – Stockholm Arlanda, har vi ett särskilt ansvar.

Tillsammans har vi jobbat mot matsvinn, för att vara plastfria och vi klimatkompenserar och är sedan 2010 en klimatneutral destination. Idag går vår klimatkompensering till organisationen "Fly green found" som driver utvecklingen mot fossilfritt flygbränsle. 

Läs mer på DestinationSigtuna.se

Vi odlar på Gården Hotell Kristina

EGEN BIKUPA

Vi har egen bikupa. Sigtuna har fått ett nytt rekordtillskott av besökare. Som Sveriges fjärde största hotell- och konferensdestination checkar nu besöksnäringen in ytterligare 300 000 nya bi-gäster i våra 12 bikupor fördelade på 10 aktörer, varav Hotell Kristina är en.

Tillsammans med det lokala företaget Biman skapas nu en rikare flora och lokalt producerad honung, som du kan njuta av i ditt te hos oss.

Bord dukat för två på Kristina

HÅLLBARA RESTAURANGER

Vi är medlemmar i Hållbara Restauranger. Ett nätverk för en hållbar restaurangnäring, vilken tar utgångspunkt i ISO 26000:s definition av hållbarhet och socialt ansvarstagande.

Initiativet startades av U&We och dag finns 65 medlemmar, vilka tillsammans kan utbyta erfarenheter och idéer för att anta en mer hållbar restaurangnäring.

Läs mer på Hållbararestauranger.se