Hem
Sigtuna är Sveriges första stad med färglada söta byggnader och kullerstensgator

Sigtuna

Sveriges första stad 

Sigtuna är Sveriges första stad. Stadsplanen ser i stort sett likadan ut idag som när staden anlades år 980 av Erik Segersäll. Den ursprungliga huvudgatan ligger ungefär tre meter under Stora Gatan, vilken är huvudgatan som vi idag strosar på. Hotell Kristina ligger på ett avstånd om cirka 3-5 minuters promenad från Stora Gatan. Här erbjuds shopping i unika butiker med ett brett utbud av varumärken i genuin atmosfär. Bagerier, caféer, restauranger, biograf, bibliotek, konsthantverkare och Sigtuna museum & art ligger sida vid sida i vackra 1700- och 1800-tals trähus i glada pastellfärger. På stora torget ligger Sveriges minsta Rådhus och utmed Mälaren löper den vackra strandpromenaden med upplevelsebryggor ända bort till Sjudargårdsbadet.

 

Sjudargårdsbadet är ett trevligt familjebad i närheten av Hotell Kristina. Cykla dit inom 10 minuter.
Sjudargårdsbadet
Låna en av våra cyklar och ta dig enkelt till detta mysiga familjebad genom att följa strandpromenaden. 
Det är fint att strosa längs med strandpromenaden. Det finns även gott om bänkar för dig som vill stanna en stund och vila benen och blicka ut över vattnet.
Strandpromenaden
Fina promenadstråk längs med Strandpromenaden. Det finns gott om bänkar för den som vill vila benen och blicka ut över Mälaren.
Tant brun är ett Café som väcker minnen till karaktärerna i Elsa Beskows berättelser.
Tant Bruns Kaffestuga
Att akta huvudet för takbjälkarna på detta kafé väcker minnet av karaktärerna från Elsa Beskows böcker och en annan tid. Mysigt och charmigt.
Hotell med fri träning på gym
Pastellhusen på Stora Gatan

Mitt bland de pittoreska pastellhusen i stan ligger även SATS gym, där du får fri träning när du bor hos oss.

Sveriges minsta rådhus ligger i Sigtuna, perfekt för vigsel följt av bröllopsfest på Hotell Kristina.
Rådhuset

Sveriges minsta rådhus. Går du i giftastankar rekommenderar vi dig starkt att ha vigsel här, följt av bröllopsfest på Hotell Kristina.

Ta dig sjövägen till Hotell Kristina genom att åka färja till Sigtuna
Sigtuna Gästhamn

Det går färjor till Sigtuna för dig som vill ta dig hit sjövägen under sommartid. Och för dig som redan är på plats rekommenderar vi en glass i hamnen.

 

Nyhetsbrev

You are now subscribed