Hem
Håll dig uppdaterad om det senaste som händer hos oss på Hotell Kristina.

Nyheter & Pressrum

Ta mig till Pressrummet

Kalendarium över alla kommande evenemang under året


Aktuellt just nu!

Gröna November 

I Sigtuna finns nätverket Hållbar Destination, som löpande träffas och jobbar med hållbarhetsfrågor, för att inspireras av varandra och bli starka ihop. ”Gröna November” är ett månadslångt evenemang, då samtliga hotell trycker lite extra på utvalda delar av det arbete som dagligen görs för miljö & social hållbarhet. Är du gäst på Hotell Kristina eller bor i kommunen kommer du att kunna vara delaktig.

Upplev Halloween och Sigtuna om du aldrig gjort förr den 30/10 och 31/10 i Sigtuna bland 1000-åriga byggnader, vinande höstvindar och magiska väsen. En guidad Spökvandring och Halloweenmiddag står på programmet.

Kvällen inleds med timmas magisk spökvandring med Ansi. Hon är en av stadens mest omtyckta auktoriserade guider och hon har nu satt ihop en exklusiv vandring denna helg. Under Sigtunas över 1000-åriga historia har mycket spännande hänt och nu kommer du få höra om osaliga andar, spöken och vikingakrigare. Intressant och spännande för stora som små. Allt avslutas i Bahrmanska trädgården med varm äppeldryck.

Kvällens festmiddag har såklart har Halloween- och hösttema. Meny: 

  • Starter: Pumpasoppa med pilgrimsmussla & chorizo
  • Förrätt: Sotad lax med höstprimörer, äpple & forellrom
  • Varmrätt: Svensk kronhjortsinnanlår med grönkål, potatis- & selleriterrin, svamp, sellerikräm & lingonsås
  • Dessert: Rostad pumpakaka med ingefärsskum, kanderade pumpafrön & chokladglass

För er som tar med barnen serveras en anpassad meny som får bli en överraskning (upp till 12 år) och det kommer finns möjlighet till ansiktsmålning (pris 50 kr per person), att pyssla och rita samt titta på film under kvällen i en av våra lokaler. Denna kväll serveras middagen även till spöken, häxor och andra varelser.....

Halloween på Hotell Kristina

Sigtuna Summer Squeeze 5 september 

Sigtuna Summer Squeeze är en musikfestival med sammanlagt 18 st (!) COVID-19 anpassade konserter (50 pers/konsert) under lördagen den 5 september. Boka upp, vänner, grannar och släkten för en heldag. Hotell Kristina erbjuder tre intima konserter (max 50 personer) med artisten Dotter och The Healthy people och Me som förband.

Var och när?
* Lunch + konsert kl 13-15 (550 kr)
* Plocktallrik + konsert kl 16-18 (550 kr)
* 3-rätters + konsert kl 19:30-23 (850 kr)

Allt äger rum i vår häftiga festlokal Teatern. Välkomna!

Sigtuna Summer Squeeze på Hotell Kristina

Sommar på Hotell Kristina

Ta stigen från hotellet nerför Harberget och upplev något magiskt! Där väntar härliga Sigtuna stad från 900-talet med superfina affärer, mysiga caféer, historiska sevärdheter och kul saker att göra. Under vårt Sommarhotell 23/6-16/8 har vi öppet 7 dagar i veckan för logigäster. Vi erbjuder även toppenfina Weekend-, Golf-, Tränings-, Outdoor- och Ridpaket.

För alla gäster ingår entré till vår trevliga granne Sigtuna simhall (månd-fred kl 10-16). Vi lånar ut frisbees för dig som vill spela Frisbeegolf i skogen ovanför oss - superkul! På gården finns en "Leklåda", så ni kan spela boule, kubb, brännboll, fotboll mm.

I vår Restaurang kan du njuta av en generös ekologisk frukost eller en fräsch drink i baren eller ute på gården. Söndag-torsdag kväll serveras en lättare Barmeny. På fredagar och lördagar i sommar är restaurangen öppen även för middag. Menyn som gäller helger hittar du här. Vänligen boka bord så vi kan förbereda för dig på ett säkert sätt.

Sommar på Hotell Kristina

Nya målningar av konstnären Oliw87 pryder Hotell Kristinas väggar.

 

Känd från sin serie Channel or Die, nu lanseras även Mjölk or Die.

De uppsatta verken är även till försäljning. Här har Oliw87 och Selart Gallery bestämt att de tillsammans vill skänka 10 % till den ideella organisationen Aldrig Ensam, en organisation som vill bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Läs mer.


Hotell Kristina är nominerade i kategorin "Hotell" av 360◦ Eat Guide.

Hotell Kristina är enda hotell från Sigtuna att vara nominerade av restaurangguiden 360 Eat Guide

Verksamheten är en av tio utvalda av en jury som granskat cirka 250 hotell i norden. Läs mer.


Hotell Kristina har renoverat delar av hotellet under sommaren. Se klippet för att ta del av resultatet.

Läs mer


När du beställer en vegetarisk varmrätt i juli - skänker vi 20 kr till Uppsala Stadsmission

Beställ en vegetarisk varmrätt i juli och bidra till ett hållbart samhälle

I juli skänker Hotell Kristina 20 kr per såld vegetarisk varmrätt till Stadsmissionen i Uppsala. Det uppmuntras att välja den vegetariska varmrätten från sommarmenyn som består av Bakad rotselleri med sommargrönsaker, dragonemoulsion, rostade hasselnötter & potatisfras. Boka bord


 Såhär kommer Hotell Kristina att se ut efter renoveringen

Inredare Isbel

Läs mer


Renovering i Huvudbyggnaden och Ateljen

Huvudbyggnaden på Hotell Kristina

Hotell Kristina ska renovera sina byggnader under sommaren. Tanken är att fräscha upp och förnya bland annat korridorer och badrum. Under vecka 27, 28 och 29 kommer hotellet att stänga ned verksamheten för gäster och besökare. Läs mer.


 
Vår bokningsansvariga, Anna Kaufeldt blev "Årets mötesbokare"

Boka nästa konferens i Sigtuna med Årets Mötesbokare.


"Är alltid flexibel och ingenting är omöjligt. Anna är alltid proffsig, glad och positiv.
Hon har superkoll på våra förfrågningar och återkopplar alltid med utförliga och säljande svar". 

 

Så löd nomineringen från Svenska Möten som gjorde att Anna tog hem titeln som Årets Mötesbokare, i Svenska Mötespriset 2019. Läs mer.

 


#LyftSkräpet

 Lyft skräp på marken tillsammans med oss under haschtaggen #Lyftskräpet. För miljön, för djuren och för oss medmänniskor. Var med och inspirera till en hållbar värld.

Läs mer

Nyhetsbrev

You are now subscribed