Giftfria möten på Hotell Kristina!

Vi på Hotell Kristina har alltid miljön i åtanke och gör vårt bästa för att påverka miljön så lite som möjligt.  

Hotell Kristina är första konferensanläggningen i Storstockholm som uppnår 2 KRAV-märken! För att kunna stoltsera med detta måste minst 50 % av restaurangens årliga inköp vara godkända livsmedel.
- Vi har länge haft som mål att komma upp i minst 50% godkända livsmedel och är väldigt stolta och glada över att vi nu lyckats med detta, säger Tobias Strömberg, köksmästare.
Som  godkända livsmedel räknas :
• KRAV-certifierad - Alla produkter kan tillgodoräknas
• Ekologiskt certifierad  - Vegetabiliska produkter kan tillgodoräknas.
• MSC-certifierade produkter

- Hotellets ledord är spänst, kultur och hållbarhet och vi kallar oss för ett "Art-Eco-hotell"! Detta koncept innebär att vi har regelbundna konstutställningar och kulturevenemang samtidigt som vi aktivt arbetar med hållbarhet. Att vi nu har 2 KRAV-märken är ett stort steg i vårt miljöarbete och nu ser vi fram emot en ännu grönare vår. säger Andreas Olsen, restaurangchef och ägare. 

Gissa om vi blev stolta då vi vann Ekoutmaningen 2015, i Sigtuna Kommun, kategorin hotell och konferens. Vi fick ett fint diplom på Ekogalan som hölls här på Hotell Kristina. Jätte kul att kommunen, Naturskyddsföreningen och Ekomatcentrum genomfört Ekoutmaningen gemensamt och att de uppmärksammar goda ekologiska exempel i kommunen!  I november fick vi även Sigtuna Kommuns "Sociala utmärkelse 2015”. Nomineringen till utmärkelsen lyder så här fint: "Hotell Kristina har sedan flera år på ett omsorgsfullt sätt arbetat med praktikanter från både Arlandagymnasiet och Sigtuna kommuns vuxenutbildning. Eleverna känner sig välkomna, får under positiva former utvecklas och tillägna sig kunskap inom sitt framtida yrke. Flera elever har senare fått anställning inom företaget. Hotell Kristina engagerar sig i en rad frågor och är en aktiv aktör i Sigtuna kommun. Deras intresse för samhället runt om dem inspirerar andra till ökat socialt ansvarstagande.” Vi är så glada och stolta över utmärkelsen, tack alla duktiga medarbetare som gjort detta möjligt!

Hotell Kristina är även SVANEN-märkt,  som exempel kan vi nämna att vi använder enbart grön el och våra gäster kan ladda sin elbil hos oss.

Vårt senaste tillskott för miljön är biodling! Sigtuna, hemkommun åt Stockholm Arlanda Airport, har fått ett nytt rekordtillskott av besökare. Som Sveriges fjärde största hotell- och konferensdestination checkar nu besöksnäringen in ytterligare 300 000 nya bi-gäster i våra första 12 bikupor fördelade på 10 aktörer, varav Hotell Kristina är en. Tillsammans med det lokala företaget Biman skapas nu en rikare flora och lokalt producerad honung.

Vi arbetar aktivt för att minska miljöbelastningen och för att främja miljövänliga åtgärder. Vi komposterar vårt köksavfall och ställer höga miljökrav på våra leverantörer och vi nyttjar enbart miljömärkta produkter vid tvätt och städning. Vi accepterar inte palmolja i några produkter och serverar enbart ekologiskt vin. Vi har, gemensamt med övriga hotell, gjort Sigtuna till en klimatnetural destination i april 2010. Vi kompenserar för våra koldioxidutsläpp genom att plantera träd. Under 2014 kompenserade vi 37  ton koldioxid genom trädplantering i Malawi tillsammans med småbrukare. Förutom klimatnytta bidrar detta till sociala värden och värdefulla ekosystemtjänster. För mer information om vårt klimatsamarbete klicka här